Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Щоденний прийом вина може призвести до раку грудей, - науковці

Навіть невелика склянка алкоголю щодня збільшує ризик раку грудей у жінок. Науковці проаналізували 119 досліджень і дійшли до такого висновку.
фото із вільних джерел

Науковці вже деякий час знають, що споживання алкоголю має ризик розвитку раку грудей, однак новими дослідженнями підтверджено, що спричинити захворювання може навіть невелика кількість алкоголю, наприклад щоденне вживання вина.

Як повідомляє CNN, за інформацією двох інститутів дослідження раку (World Cancer Research Fund i American Institute for Cancer Research), вони встановили, яка кількість алкоголю може спричинити ризик для жінок до і після менопаузи.

"Малий келих вина, півлітри пива чи 0,3 л алкоголю щодня на 5 % збільшує ризик появи раку грудей у жінок, які ще не ввійшли у період менопаузи і на 9% у жінок після менопаузи", - зазначила Anne McTiernan, керівник дослідження.

"Дуже мене здивували результати і збільшення ризику після лише одної випитої склянки алкоголю щодня. Це є мала кількість алкоголю, але ризик росте. Тому жінкам не рекомендуємо вживати більше, ніж келих вина щодня", - сказала науковець.

Для цього висновку науковці проаналізували результати 119 досліджень про рак грудей із цілого світу, які загалом включали близько 12 мільйонів жінок і понад 260 тис. випадків раку грудей.

До слова, причина зв'язку алкоголю та раку грудей досі не є достатньо вивчена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ