Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шість українських стартапів поїдуть до Лас-Вегаса на СES 2020

17 жовтня у iHUB відбувся Ukraine Tech Day, в межах якого командою українських і закордонних експертів та інвесторів було обрано шість переможців українського відбору до Ukraine Tech Pavilion на СES 2020, які вже 7-10 січня 2020 року презентують свої проєкти у Лас-Вегасі.
Міністерство цифрової трансформації України

Ukraine Tech Day відвідав заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку IT-галузі Олександр Борняков.

Він розповів про плани Мінцифри щодо розвитку стартап-екосистеми в Україні, а також підтримав фіналістів і надихнув їх на подальші перемоги. Олександр Борняков сам є успішним ІТ-підприємцем і вже багато років працює у стартап-індустрії. Причому має досвід залучення як інвестицій у власні проєкти, так і інвестування у перспективні проєкти інших людей. Тому він на власному прикладі знає, як важливо для стартапа отримати вчасну допомогу – як грошову, так і менторську.

Нагадаємо, Consumer Electronic Show (CES) є однією з найбільших щорічних технологічних подій у світі: у 2019 році вона зібрала понад 200 тисяч відвідувачів з усього світу на локації, еквівалентні 35 футбольним полям. Цього року виставку планують відвідати й очільники Мінцифри.

Окремим павільйоном українські стартапи будуть представлені вже вчетверте. Цього року Ukraine Tech є спільною ініціативою Української асоціації венчурного капіталу та приватного капіталу (UVCA) та CRDF Global. А DTEK виступила як інноваційний спонсор проєкту.

Переможцями цього року стали:

  • effa – перша у світі екологічна зубна щітка, виготовлена з паперу та екологічно чистих матеріалів.
  • UATAG – cкляний ідентифікатор підробок.
  • Mosquito Control Ltd – українська інженерна компанія, яка розробляє інноваційний пристрій для боротьби з комарами.
  • CamTouch – пристрій, що дозволяє перетворити будь-який проєктор чи монітор на інтерактивну дошку, якою можна керувати за допомогою спеціальних стилусів.
  • EdPro.Amperia – конструктор для проведення лабораторних робіт з теми електрики в школах. В конструкторі – безліч інновацій, які ще не використовувались у таких рішеннях. Також він комплектується розумними вимірювальними приладами та блоком живлення.
  • Bicovery – empowering people living with 
    Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
    НА ГОЛОВНУ