Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Швейцарія виділила 15 млн швейцарських франків на цифровізацію України

Україна та Швейцарія розширюють співпрацю у сфері цифровізації. Уряд Швейцарії виділить 15 млн швейцарських франків на розвиток нових цифрових послуг та сервісів, необхідних для українців під час повномасштабної війни.
Фото - Мінцифри

Мінцифра та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC) підписали меморандум про співпрацю країн у сфері цифрової трансформації за результатами домовленостей Ukrainian Recovery Conference 2022, яка пройшла в Лугано в липні.  

«З перших днів нашої діяльності Мінцифри ми відчуваємо потужну підтримку Швейцарії. Швейцарський Уряд та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва повірили в нашу ідею цифрової трансформації та надали ресурс на реалізацію цілей та проєктів. Ми створили Дію та запустили десятки цифрових сервісів для українців – єМалятко, ковід-сертифікати, автоматичну реєстрацію бізнесу,  сплату податків у кілька кліків та важливі соціальні послуги. Зараз наша Дія виходить на міжнародний рівень та має всі шанси стати новим цифровим продуктом для експорту. Вдячний нашим партнерам за підтримку. Впевнений, попереду у нас ще більше нових цифрових перемог», – зазначив міністр Михайло Федоров.

Підписання документа передбачає розширення швейцарської Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) в Україні, яка впроваджується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge, та завдяки якій ми маємо змогу працювати над цифровими змінами. 

Цього року під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі вже було розширено бюджет Програми EGAP на 1,5 млн франків. Виділення додаткових 15 млн франків — це можливість підтримувати темпи цифровізації, яких ми досягнули вже зараз, враховуючи скорочення фінансування з державного бюджету.

Загалом Програма EGAP допомогла: створити портал та застосунок Дія, платформу Дія.Цифрова освіта, автоматизувати реєстрацію бізнесу в Україні. Також запустити найпопулярніші послуги та документи: єМалятко, електронні паспорти, COVID-сертифікати, cплату податків ФОП тощо. 

Завдяки меморандуму Україна зможе посилити партнерство зі Швейцарією у сфері цифрової трансформації. Адже цифровізація забезпечує стійкість діяльності Уряду України та дає можливість українцям отримувати держпослуги онлайн без фізичної присутності. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ