Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сімейні радники тепер допомагають мешканцям Львівщини

Як повідомили в прес-службі Мін'юсту, сьогодні у Львові презентували першу учасницю проекту «Сімейні радники» у Львівській області.
Сімейні радники тепер допомагають мешканцям Львівщини

Львівським амбасадором проекту стала співзасновник дитячого клубу спортивного танцю «Фоловей», фахівець з двома вищими освітами Надія Філінська-Іваньо. Долучитися до проекту також зголосились ще чотири представника місцевих громадських організацій. Вони приступлять до роботи найближчим часом. Про це повідомив на прес-конференції директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин.

«Сімейні радники» – це активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, які вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права.

- Сімейні радники долучаються до проекту на волонтерських засадах, але їхня робота є дуже ефективною. Це вже доводить приклад Києва і Одеси. Сімейні радники працюють і комунікують з людьми не тільки під час прийому в центрі БПД, а й постійно в соціальних мережах. Завдяки присутності на цих комунікаційних майданчиках представників юстиції, системи БПД -  громадяни і чиновники знаходять порозуміння миттєво. Без сумніву такий громадський проект має розвиватися, бо й самі учасники проекту цього хочуть. Вірю, що ми розвинемо цю співпрацю з активними громадянами в ширший формат – Центри захисту сім’ї, - зауважила на презентації заступник Міністра юстиції Іванна Смачило.

На ефективну роботу налаштована і львівський сімейний радник Надія Філінська-Іваньо.

- Можна сказати, що мій шлях до участі в цьому проекті розпочався ще п’ять років тому. Тоді під час розлучення я стикнулась з проблемами стягнення аліментів. Два роки я ходила по всіх судових інстанціях, виконавчих службах, вчила закони і не здавалась.  Зрештою, завдяки закону «Чужих дітей не буває», я добилась стягнення всієї суми заборгованості по аліментах,  сплати пені, вивозила дитину за кордон без перешкод з боку батька. За цей час до мене за порадами звертались і інші люди. Звичайно, я допомагала і консультувала, підказувала куди краще звернутися. Це робитиму і в статусі сімейного радника. Прошу звертатися до мене не тільки в години прийому в Центрі БПД, а й  в інший час через соціальні мережі чи телефон, - зауважила Надія Філінська-Іваньо.

Зараз сімейні радники працюють в Києві та Одесі. Цього року проект також стартує у Миколаєві та Рівному. З кожним днем до ініціативи долучається все більше активних і небайдужих українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ