Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Скандальні е-декларації не перевіряють через проблеми в НАЗК, - Ситник

Е-декларування – це надзвичайно важливий крок для того, щоб подолати корупцію. Те, що показало е-декларування, воно шокувало всі регіони України. Однак через ситуацію в НАЗК (Національне агентство запобігання корупції) процес перевірки е-декларацій гальмується. Про це сьогодні, 31 березня, під час прес-конференції у Львові розповів директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент Гал-інфо.

«Контролюючий орган, який повинен проводити перевірку цих е-декларацій – НАЗК, на жаль, не готовий до цих перевірок. Ми маємо сотні тисяч декларацій, які фактично не перевіряються і вчора знову був черговий скандал в НАЗК. Вони один одного закликають піти у відставку, і це не сприяє роботі загалом», - сказав він.

Також Артем Ситник наголосив, що НАЗК досі не підключилося до державних реєстрів, а саме робота з реєстрами є ключовим ресурсом при перевірці декларацій.

«У нас є підключення до основних реєстрів держави. Ми створили робочі місця для НАЗК, починаючи з липня 2016 року, на жаль, вони так і не скористалися цими можливостями. Хоч і у нас це один із напрямків роботи, але ми не можемо своїми ресурсами охопити е-декларації повністю. Для цього і створювали НАЗК», - наголосив Ситник.

За словами Артема Ситника, в рамках того, що перевірило НАБУ, було порушено кілька десятків кримінальних проваджень.

«Нині по деяких справах вже готуються підозри. Це не зовсім те, що чекало суспільство після оприлюднення результатів е-декларування, однак пряма перевірка – це компетенція НАЗК», - наголосив Артем Ситник.

Він також додав, що в Україні посилюється супротив у боротьбі з корупцією з кожним днем.

Артем Ситник наголосив, що тиск був під час розгляду справи голови Державної фіскальної служби України. Також додав, що величезні проблеми є у судах.

Він наголосив, що зараз головне завдання і надія – це не провалити судову реформу і створити антикорупційні суди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ