Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні річниця смерті легендарного львівського рок-музиканта Лесика Дацюка

Сьогодні, 8 квітня, минає рік від смерті легендарного львівського рок-музиканта, лідера гурту "Лесик Band" Олександра Дацюка.

7 квітня о 21:00 по вул. Героїв УПА, 76, на зупинці колишнього заводу "Кінескоп" безхатченко напав на музиканта з ножем і завдав йому ножових поранень. Медики встановили попередній діагноз: подвійне проникаючи поранення в ділянку серця. Дацюка негайно госпіталізували і прооперували, проте він помер у реанімації.

У Львові ножем вбили лідера рок-гурту "Лесик Band". Доповнено

Вбивцю затримали майже одразу.  Ним виявився 67-річний російськомовний львів'янин. Під час затримання у нього виявили ніж. Поліція відкрила кримінальне провадження за статею про умисне вбивство.

Суд взяв під варту безхатька, підозрюваного у вбивстві лідера "Лесик Band"

Довідка

Олександр Дацюк - український музикант, композитор-пісняр, Заслужений артист України, лідер гурту «Лесик Band». 

Народився 11 червня 1963 року в Львові. Закінчив факультет диригування Львівського училища культури і мистецтв. Олександр Дацюк неодноразово був лауреатом естрадних фестивалів. Був гітаристом гуртів «Внуки Львова», «Стежки», «КООП-2», «Робочий день», «Роком круш».

Також Лесик Дацюк був одним із перших учасників та засновників Львівського рок-клубу.

У грудні 1990 року у Львові створив свій гурт «Лесик Band», який у своїй творчості поєднував рок-н-рол, блюз, реґі, народну музику. Гурт став відомим завдяки батярським, іронічним і сатиричним пісням, які Лесик співав сумішшю львівського діалекту з суржиком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ