Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні Томоси якісь там обіцяють, непонятно що, - митрополит Онуфрій

Очільник Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій виступив із промовою після урочистого богослужіння у кафедральному соборі Всіх святих землі Волинської, що у Луцьку. У ній він прокоментував майбутнє надання Томосу Україні і розрив стосунків з Константинополем. Про це сьогодні повідомила ТСН.

Кожна людина має шукати свій особистий Томос, - додав керманич УПЦ МП.

Текст промови повністю опублікувало видання ВолиньPost. 

Владика заявив, що УПЦ МП має свободу та незалежність, а "ніякі Томоси, крім свободи від гріха, нас не спасуть".

"А що сьогодні Томоси якісь там обіцяють, непонятно що... Ми маємо всі свободи і незалежності, церковні, адміністративні. Ми самі робимо все, як вважаємо за потрібне. Але ми маємо молитовні зв'язки з усіма православними, і з Росії, і з Америки, і з Греції... І ці зв'язки 

Томос Всемогутній: як автокефалія українській церкві зробила з РПЦ розкольників
не можна рвати в угоду комусь", - йшлося в промові Онуфрія.

"Кожна людина має шукати свій особистий Томос. Тобто, свободу від гріха. Оце той Томос, який ми маємо получити від Бога. А інші Томоси нас не спасуть", - вважає предстоятель. 

Також він назвав католицизм та протестанство "не церквами": "Церква – одна, яка існує 2 тисячі років. Ті, які появилися пізніше, – це і католицька церква, і протестантські церкви, вони вже не є церквами. Вони є, ну такими общєствами, які щось мають в собі…". 

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

РІШЕННЯ СИНОДУ: УКРАЇНСЬКА ЦЕРКВА ОТРИМАЄ ТОМОС

А вже 15 жовтня РПЦ заявила, що розриває стосунки з Константинополем 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ