Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сьогодні військові стоматологи відзначають своє професійне свято

Сьогодні військові стоматологи відзначають своє професійне свято, - мобільна прес-група ОТУ "Північ".

Три тисячі пацієнтів за минулий рік. Ось така статистика роботи стоматологів у погонах, які служать у складі військового мобільного госпіталю, що знаходиться на Луганщині. Стоматолог на передовій це набагато більше ніж лікар звичайної, так би мовити, «мирної» лікарні. Адже крім звичних пломб, та флюсів, тут часто-густо доводиться мати справу з важкими пораненнями в обличчя. І як результат військовий стоматолог мусить не лише рятувати життя людині, але виступати в якості щелепно-лицьового хірурга. Робити так, аби людина з важким пораненням не залишалась калікою, та немала потворних шрамів на обличчі.

Подібний випадок в нас відбувся зовсім недавно, - розповів начальник пересувного стоматологічного кабінету старший лейтенант Сергій Король. – Один з наших бійців отримав кульове поранення, ймовірно зі снайперської гвинтівки. Куля частково знищила нижню щелепу, та ушкодила верхню. Наша лікарська бригада доклала всіх зусиль і врятувала життя герою. Також ми зробили все можливе, щоб його подальше протезування, та пластичні втручання були менш складними, і не потребували тривалого відновлення.

Сьогодні, на «озброєнні» військових дантистів є і спеціалізована стоматологічна машина. Вона уявляє з себе потужну лабораторію, що встановлена на базі автомобіля з підвищеною проходимістю. Таким чином лікарі-стоматологи виїжджають на лінію ротних опорних пунктів і проводять обстеження та лікування всіх, кому потрібна допомога на передових рубежах оборони України. До речі минулого року таким чином було проліковано понад три з половиною тисячі військових.

Станом на сьогоднішній день військовій госпіталь забезпечений як передовим обладнанням, так і сучасними лікувальними матеріалами. Зокрема наприклад пломби як солдатам так і офіцерам ставлять з застосуванням лише фото-полімерних матеріалів.

Наш госпіталь з першого дня неоголошеної війни знаходиться на передовій оборони України, - розповів заступник начальника госпіталя по роботі з особовим складом старший лейтенант Євген Гончаренко. - За роки боїв, в нас склався чудовий лікарський колектив. Це люди віддані своїй справі. І користуючись нагодою, я вітаю наших стоматологів з професійним святом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ