Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Спроба зупинити медичну реформу провалилась, - Супрун

"Декілька народних депутатів спробували зупинити медичну реформу та зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про скасування голосування за законопроект 6327. Спроба провалилася. Сьогодні ( 10 листопада) парламент відхилив цю постанову", - про не ФБ написала міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Уляна Супрун: "Ми будуємо нову, сучасну та справедливу систему охорони здоров‘я і цей процес вже не зупинити.

Закон «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (6327) набере чинності, коли його підпише Голова Верховної Ради Андрій Парубій та Президент Петро Порошенко. Очікуємо, що це відбудеться найближчим часом.

Він запускає нову систему фінансування системи охорони здоров’я, яка дозволить зробити якісну медичну допомогу доступнішою для громадян, поліпшить умови праці та збільшить дохід для лікарів і допоможе підсилити медичні заклади по всій країні.

Чекаємо на позитивне голосування за ще два законопроекти - 6604, який забезпечить зміни до Бюджетного кодексу задля фінансування медичної реформи, та 7117, що підсилить сільську медицину. Їхнє ухвалення необхідне для медичної реформи та ми віримо, що найближчим часом народні депутати віддадуть за них свої голоси "ЗА".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ