Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США готові до нових санкцій проти Росії у разі порушення мінських угод, – Нуланд

Вашингтон готовий запровадити нові санкції проти Росії у разі подальшого порушення мінських домовленостей, заявляє помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд.

«Санкції будуть діяти, доки мінські угоди не будуть виконані. У разі виконання мінських угод, йдеться і про відновлення українського суверенітету на державних кордонів, тоді ми можемо розпочати послаблення деяких санкції. У разі порушення мінських домовленостей, можуть бути запроваджені додаткові санкції», – сказала Нуланд у вівторок, 12 вересня, під час 12-ї щорічної конференції YES, що проходить у Києві.

Нуланд наголосила, що санкції щодо Криму залишатимуться чинними допоки Україна не відновить свій суверенітет на території півострова.

Помічник держсекретаря США зазначила, що Вашингтон закликає Євросоюз дотримуватися такої ж позиції.

США і ЄС запровадили низку санкцій у зв’язку з дестабілізацією, яку чинила Росія в Україні, зокрема, на сході країни, та з окупацією і спробою анексії Криму. Більшість західних санкцій стосуються фізичних чи юридичних осіб із Росії чи й цілих секторів російської економіки. 

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів і надалі українською територією.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці». 

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ