Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, хто допомагатиме у будівництві сміттєпереробного заводу у Львові

Переможцем тендеру на розроблення проектної документації для будівництва сміттєпереробного заводу стало ТОВ "Інститут проектування "Комфортбуд".

Нагадаємо, 19 лютого, ЛКП "Зелене місто" оголосило тендер на розроблення проектної документації з будівництва сміттєпереробного комплексу. 

27 березня за результатами відкритих торгів переможцем було визначено ТОВ "Інститут проектування "Комфортбуд" (м. Львів) та підписано з ним договір про подальшу співпрацю. Директором компанії є Андрій Вишневський.

"При підготовці тендерної документації та визначенні кваліфікаційних критеріїв ми керувалися у тому числі професійними консультаціями від французької компанії "Egis" та вимогами до проектів, що фінансуються за кошти ЄБРР. Саме львівська компанія продемонструвала повну відповідність кваліфікаційним вимогам та надала найбільш конкурентну пропозицію", - зазначив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря.

Концепція переробного комплексу базується на засадах максимального зменшення обсягів та, найголовніше, залишкового об'єму перероблених відходів, які мають відправлятися на захоронення. Сміттєпереробний комплекс передбачатиме сортування ресурсоцінної вторинної сировини та зменшення біологічної активності органічних відходів.

Також концепція заводу передбачає можливість виробництва твердого умовного палива. Завод буде базуватися на механіко-біологічній переробці відходів, проект реалізують за найкращими європейськими стандартами, зокрема, екологічними стандартами. Роботи планують розпочати у другій половині 2018 року.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ