Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стан Олега Сенцова погіршився, - Геращенко

Стан здоров'я українських політв'язнів Володимира Балуха і Олега Сенцова погіршився. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

"Маємо тривожну інформацію про погіршення стану здоров‘я Володимира Балуха, Олега Сенцова, інших. На жаль, жодної відповіді на всі пропозиції до РФ в рамках гуманітарної підгрупи в Мінську, через МЗС чи інституту омбудсменів щодо передачі громадян РФ, засуджених за тероризм, диверсії, участь в бойових діях, в обмін на звільнення українців, немає", - зазначила вона.

Крім того, Геращенко наголосила на проблемі український в`язнів, засуджених до лютого 2014 року, що відбувають покарання у в'язницях на окупованих територіях. 

"Ці громадяни, які засуджені за злочини, також є українськими громадянами. Українська сторона готова сприяти їх переміщенню, офіс уповноваженої готовий цим займатися (бо має відповідні звернення від родин і від самих засуджених). Вже 4 рази в рамках мінськоі групи я передавала представникам ОБСЄ цю інформацію і відповідні контакти офісу, але немає просувань і в цьому питанні через штучні перепони з боку ОРДЛО", - повідомила Ірина Геращенко.  

Вона також додала, що вирішення цих питань залежить лише від волі Кремля: "Поки Москва не дасть відмашки - на жаль, не буде жодних просувань в питанні звільнення заручників чи пошуку зниклих. На жаль, Кремль не зацікавлений в прогресі в цих важливих питаннях".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ