Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Станом на 12:30 на території 6-го арсеналу осередки займання пожежі локалізовано

На території 6-го арсеналу працює інженерна техніка та пожежні танки Збройних Сил України. Авіація ДСНС України здійснила шість скидів води над осередками тління. Про це інформують у прес-службі Генерального штабу ЗСУ

Станом на 12:30 за оперативною інформацією керівництва штабу ліквідації наслідків надзвичайної події на території 6-го арсеналу осередки займання пожежі локалізовано. Інтенсивність вибухів на арсеналі у порівнянні з ранком значно зменшилась.

До локалізації осередків тління залучена техніка підрозділів ЗС України. Зокрема, на технічній території працюють 3 інженерні машини розгородження (ІМР) та 8 пожежних танків ГПМ54. Авіація ДСНС - 2 літаки АН32П - здійснила шість скидів води над осередками тління. Координацію взаємодії авіації ДСНС та роботу інженерної техніки з повітря безпосередньо здійснює оперативна група, яку очолює начальник Генерального штабу ЗСУ – Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко.

Завдяки злагодженій роботі підрозділів, які задіяні до ліквідації пожежі на aрсеналі на спеціальній техніці та діям авіації, територія займання значно зменшилась.

В населених пунктах, прилеглих до місця надзвичайної події, працюють патрулі Військової служби правопорядку у Збройних Силах України з метою упередження можливих випадків мародерства, виявлення можливих залишків боєприпасів та проведення інформування місцевого населення про небезпечні предмети.

На місці надзвичайної події спільно з представниками Міжнародного Комітету Червоний Хрест України працюють групи Цивільно-військового співробітництва - CIMIC Збройних Сил України. Вони надають допомогу місцевому населенню.
За інформацією Чернігівської ОДА, на базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу Гарячої лінії за номером (046)2-678-274, (046) 3-321-445.

Військовослужбовці ЗС України та інших військових формувань, які перебувають на місці надзвичайної події, працюватимуть й надалі до повної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка сталася на 6-му Арсеналі.
Загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ