Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд переніс на 5 листопада розгляд скарги на утримання Корбана під вартою, у суді бійка

Печерський райсуд Києва переніс на 5 листопада розгляд скарги захисту лідера партії «УКРОП» Геннадія Корбану на утримання його під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення оголосила головуючий суддя Бабенко.

Сторона обвинувачення заявила, що потребує часу для ознайомлення зі скаргою захисту Корбана щодо утримання його під вартою.

Після того, як головуючий суддя Світлана Бабенко оголосила про перенесення розгляду скарги на 5 листопада, депутати почали кричати "Ганьба!". Депутати заявили судді, що вона вчиняє злочин.

Перед цим журналісти та депутати зафіксували, що слідчий Генпрокуратури Євген Скуба отримав СМС з вимогою оголосити Корбану нову підозру, тому що після другого затримання (3 листопада) йому досі не вручили відповідні документи і не повідомили, на яких підставах його утримують за гратами.

Народний депутат Віталій Купрій викликав міліцію, щоб затримати слідчого ГПУ за підозрою у вчиненні злочину, а саме - намаганні вручити Корбану підозру в умовах, коли його не доставили на судове засідання.

Після рішення судді про перенесення засідання депутати почали вимагати не випускати слідчого Генпрокуратури, назвавши його "негідником" і "злочинцем".

Правоохоронці почали відштовхувати депутатів, в результаті почалася бійка.

 

Як повідомляв УНІАН, Корбана було затримано в результаті спільної операції СБУ та Генпрокуратури 31 жовтня у Дніпропетровську. Згодом силовики перевезли його до Києва.

2 листопада Новозаводський райсуд Чернігова почав розгляд подання прокуратури про обрання Корбану запобіжного заходу.

Однак 3 листопада вранці співробітники СБУ вивезли Корбана із суду після того, як адвокати почали вимагати від конвоїрів звільнити лідера «УКРОПу», оскільки о 08.40 сплив 72-годинний термін його утримання. Потім стало відомо, що його вивезли в ІТУ СБУ у Києві.

У Генпрокуратурі того ж дня поінформували, що Корбан перебуває у Києві і з ним проводяться процесуальні дії, однак не сказали, де саме. Також у відомстві заявили, що Корбана 3 листопада затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою без ухвали слідчого судді суду). Ввечері адвокати Корбана оскаржили рішення про його затримання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ