Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд вирішив залишити Януковичу заочний арешт у справі про узурпацію влади

Київський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про застосування заочного арешту до колишнього президента України Віктора Януковича у справі про узурпацію влади.
фото - ВВС

Про це пише УНН з посиланням на засідання суду.

Зокрема суддя сказав:

“Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва, якою було задоволено клопотання органу досудового розслідування... та обрано запобіжний захід щодо Януковича, залишити без зміни, а апеляційну скаргу захисника - без задоволення".

Нагадаємо, 4 травня 2020 року Печерський райсуд Києва заочно заарештував колишнього президента України Віктора Януковича терміном на два місяці у новій справі щодо узурпації влади.

Зокрема, його звинувачують у тому, що у вересні-жовтні 2010 року він намагався незаконно збільшити обсяг своїх владних повноважень як президента України шляхом тиску на Конституційний суд. Останній у 2010 році визнав неконституційною реформу Основного закону від 2004 року, яка обмежувала повноваження президента та робила Україну парламентсько-президентською республікою.

Додатково

Також стало відомо, що Офіс генерального прокурора розглядає можливість початку процедури екстрадиції в Україну президента-втікача Януковича.

Що передувало

Варто зауважити, що 24 січня 2019 року Януковича визнали винним у державній зраді і заочно засудили до 13 років позбавлення волі.

Також в Україні розглядається справа про незаконне привласнення Януковичем резиденції "Межигір'я". 

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у середу, 24 березня, слідчим ДБР за погодженням з прокурором Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому Прем’єр-міністру України Миколі Азарову у вчиненні останнім державної зради за попередньою змовою групою осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ