Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд заарештував пенсії Януковича і Азарова

Печерський райсуд міста Києва заарештував пенсії на поточних рахунках в Державному ощадному банку колишнього президента Віктора Януковича і колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це йдеться в ухвалах суду від 21 грудня 2015 року.

Зокрема, розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, суд ухвалив заарештувати пенсію екс-президента, а також пенсію на рахунку колишнього прем'єра. 

Розслідуванням встановлено, що з жовтня 2010 по липень 2013 Янукович і Азаров в змові з головою Держспецзв'язку, міністром фінансів, членом наглядової ради "Укртелекому", директором ТОВ "ЕСУ" організували за рахунок коштів держбюджету будівництво телекомунікаційної мережі спецпризначення, яке було покладено на ТОВ "ЕСУ", внаслідок чого сталося розкрадання держкоштів на суму 220 млн грн.

За даними ЗМІ, Янукович перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Печерському районі міста Києва з 10 липня 2010 як одержувач пенсії, призначеної за нормами закону України "Про статус народного депутата України". Розмір призначеної пенсії становить 16,947 тис. грн. Азаров з 6 лютого 2008 року отримує пенсію в розмірі 17,253 тис. грн.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ