Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суддю, яка арештовувала активістів Євромайдану, звільнили

Вища рада правосуддя звільнила суддю Подільського райсуду Києва Наталію Неганову за арешти активістів Євромайдану, - Громадське.

Питання про звільнення Неганової з посади судді розглядалося на підставі рішення Другої дисциплінарної палати від 7 червня 2017 року.

«Підставою притягнення судді Неганової Н. В. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти порушення закону, допущені суддею під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту стосовно громадянина, який брав участь в масових акціях протесту, що мали місце у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року», — йдеться у повідомленні ВРП.

Вища рада правосуддя вирішила звільнити Неганову з посади за порушення присяги (на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України).

У січні Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо чотирьох екс-«беркутівців», які тривалий час були у розшуку, а з 2017 році затримані.ського руху «Автомайдан», побив їх та пошкодив їх авто.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. Там, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ