Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тактичні навчання на Яворівському полігоні: селяни кажуть, що один снаряд вибухнув у них в озері

Під час тактичних навчань на Яворівському полігоні у Львівській області, що відбулися учора, 1 жовтня, у присутності президента Віктора Януковича, один зі снарядів вийшов за межі полігону і, за інформацією військових, із якими вдалося поспілкуватись Радіо Свобода, самоліквідувався в повітрі.

Водночас мешканка села Грушів Яворівського району, що за 17 кілометрів від полігону, Надія Смолин розповіла Радіо Свобода, що бачила, як під час навчань стався вибух в озері за півкілометра від її хати. Жінка припускає, що це був снаряд.
 
На березі були рибалки, які не постраждали, але потужний вибух заглушив рибу в озері. Надія Смолин каже, що через сильні стрільби на полігоні у її будинку тряслись шибки вікон.
 
«На щастя, що той снаряд влучив в озеро, а не в село. На щастя, що все так обійшлось, ми вже думали, що війна почалась. Особливо потужним був один вибух», – розповіла жінка.
 
Правоохоронці опитують мешканців села Грушів. Начальник Яворівського РВ ГУ ДСНС у Львівській області Руслан Іванишин у телефонній розмові з кореспондентом Радіо Свобода зауважив: «Щоб говорити про снаряд, передусім потрібно його знайти, а його немає».
 
Тактичні навчання на Яворівському полігоні тривали півтори години, протягом яких постійно стріляли, вибухали снаряди. Перший постріл зробив сам президент.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ