Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Теодор Гудзяк відновлюватиме площу Ринок

Теодор Гудзяк відновлюватиме площу Ринок — про це міський голова Винник повідомив сьогодні, 30 серпня, на прес-конференції.
 «Про те, що площа Ринок є у Львові, знають всі, а от про те, що площа Ринок є у Винниках, не знає майже ніхто. У нас, щоправда, нема Ратуші, але винниківська площа Ринок — це своєрідний культурний трикутник, на кожному куті якого стоїть храм — греко-католицький, православний і римо-католицький.  Там є невеличкий ставок, скверик, які зараз знаходяться в занедбаному стані і потребують відновлення. Це дуже гарне місце і в перспективі воно могло б стати справжньої окрасою нашого міста», — говорить Теодор Гудзяк.
 За його словами, щоб відновити винниківську площу Ринок, місту треба дуже багато коштів і зробити це можна буде лише за допомогою інвесторів. Щоб хоч трохи здешевити відновлювальні та ремонтні роботи, міська влада Винник домовилася із керівництвом Львівського національного лісотехнічного університету, щоб студенти-випускники цього ВНЗ за спеціальністю „дизайнер ландшафтів” свої дипломні роботи писали з тем про ландшафти Винник.
 Якщо відновлення площі Ринок у Винниках — це, за словами Теодора Гудзяка, досить далека перспектива, то відновлення однієї із центральних вулиць містечка — вулиці Галицької, керівництво міста планує зробити за найближчі два-три роки.
 «Ця вулиця зараз є фактично центром нашого міста, через неї проходить важлива траса Львів-Тернопіль. Однак зараз ця вулиця знаходиться в жалюгідному статі, там купа напівзруйнованих будинків, які треба реставрувати. З міського бюджету кошти на ремонтні роботи ми виділити не можемо, отож домовляємося з інвесторами про те, що вони ремонтуватимуть будинки, а за це отримуватимуть приміщення в оренду. Наприклад, для банків, нових магазинів», — пояснив Теодор Гудзяк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ