Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Тейлор: США готові підтримувати розвиток системи охорони здоров’я в Україні

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України, 14 вересня Міністр охорони здоров’я України зустрілася з Тимчасово повіреним у справах США в Україні.
Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька зустрілась з Тимчасово повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором

Зоряна Скалецька обговорила з Вільямом Тейлором, Тимчасово повіреним у справах США в Україні, питання підтримки реформи охорони здоров’я.

Міністерка разом з партнерами обговорили пріоритетні напрямки, у яких відбувається співпраця. Серед них: співпраця у сфері імунізації, профілактика та лікування ВІЛ і туберкульозу, а також питання біобезпеки. Зоряна Скалецька підтримала ідею організації Першої донорської конференції з питань біобезпеки та наголосила на її необхідності для розбудови Стратегії біологічної безпеки України.

Міністерка зазначила, що США є одним з ключових та надійних партнерів і їхня підтримка є стратегічно важливою для МОЗ України.

“Проєкти донорської допомоги роблять величезний внесок в трансформацію системи охорони здоров'я. Сподіваємося на продовження та посилення співпраці й надалі”, - наголосила Зоряна Скалецька.

Обговорили також питання підтримки реформи фінансування системи охорони здоров’я в цілому, а також розбудову інфраструктури eHealth.

Тимчасово повірений у справах США в Україні, запевнив, що уряд Сполучених Штатів Америки готовий й надалі підтримувати трансформацію.

“Ми готові бути максимально гнучкими в наданні підтримки за пріоритетними напрямками розвитку системи охорони здоров'я”, - зазначив Вільям Тейлор.

У зустрічі також брали участь керівники донорських програм допомоги, які впроваджуються за підтримки Уряду США. Серед них: Езра Барзілай з Центру контролю та профілактики захворювань США, Еліс Вулфрам, координаторка програми PEPFAR, Джоанна Вінтрол з Агентства зменшення загрози та Джері Дібл, директор офісу охорони здоров’я USAID.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ