Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тільки 42 територіальні громади на Львівщині створили власні служби у справах дітей

Тільки 42 територіальні громади на Львівщині створили власні служби у справах дітей. Про це у коментарі Гал-інфо розповів начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Володимир Лис.

У кожній із об’єднаних територіальних громад мають подбати про створення служб у справах дітей.

“На сьогодні ми маємо 73 територіальні  громади, у них створено лише 42 служби у справах дітей. А це потрібно навіть для того, щоб оформити заповіт чи будь-які правочини, у яких фігуруватимуть діти.  До того часу, як територіальні громади не створять у себе підрозділи служби дітей, система соціального захисту повною мірою не працюватиме. Зараз роботу територіальних громад щодо дітей на себе взяли райдержадміністрації”, - розповів Володимир Лис. 

Штатна чисельність працівників таких служб виконавчих органів сільських, селищних рад відповідних територіальних громад встановлюється з розрахунку 1 працівник не більше, а ніж на одну тисячу дітей, але не менше одного працівника на об’єднану територіальну громаду.

В ОТГ мають забезпечити облік дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, які можуть бути усиновлені; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій; усиновлених дітей, за умовами проживання та виховання яких здійснюється нагляд; дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів; кандидатів в усиновлювачі; нерухомого майна дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Серед інших обов'язків - ведення Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

За словами Володимира Лиса, ще не у всіх територіальних громадах Львівщини створили служби у справах дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ