Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп і Кім Чен Ин зустрілися у демілітаризованій зоні на кордоні двох Корей

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп зустрівся із лідером КНДР Кім Чен Ином у демілітаризованій зоні на кордоні двох Корей. Вони потисли руки, після чого лідер КНДР запросив Трампа символічно пройти територією Північної Кореї. Таким чином, Трамп став першим в історії президентом США, який відвідав КНДР.

Як повідомляють Reuters та ВВС, разом із американським президентом прибув його південнокорейський колега Мун Чже Ін, пише Громадське.

Раніше Трамп заявив, що готовий знову зустрітися з лідером КНДР.

Журналісти AP дізналися про те, що офіційні особи Північної Кореї та США проводять «закулісні переговори», аби організувати третій саміт Трампа і Кім Чен Ина щодо подальшої долі ядерного арсеналу Півночі.

Після провалу в'єтнамської зустрічі на вищому рівні між Вашингтоном і Пхеньяном перспективи відновлення переговорів покращилися від того часу, як Трамп і Кім нещодавно обмінялися листами. Речниця Білого дому Сара Сандерс описала лист північнокорейського лідера як «дуже теплий, дуже позитивний», а Кім назвав лист Трампа «чудовим», хоча зміст не розкривався.

Другий саміт Дональда Трампа й Кім Чен Ина відбувся у В’єтнамському Ханої 27-28 лютого. Основна зустріч завершилась достроково, сторони не дійшли згоди. Після зустрічі американський президент заявив, що попри «міцні відносини США та КНДР, на саміті не було чого підписувати».

12 червня 2018 року Дональд Трамп уперше зустрівся з Кім Чен Ином на сінгапурському острові Сентоса. Президент США та лідер Північної Кореї підписали «дуже важливий та всеосяжний документ», у якому йшлося про денуклеаризацію Корейського півострова, а також про передачу останків американських солдатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ