Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трускавець посилює муніципальну співпрацю з Хорватією

Триває співпраця Трускавця з містами країн Європейського Союзу. Про це повідомили у пресслужбі Трускавецької міської ради.
Фото: Трускавецька міська рада

Співпраця Трускавця з містами країн Європейського Союзу дає чудові плоди, і важкий час війни це показав. З перших днів повномасштабного вторгнення допомога прибувала з міст Польщі, Німеччини, Іспанії, Італії, Ірландії, Норвегії, Данії, Чехії та інших країн. Причому це була як допомога для ВПО, так і для фронту, для наших хлопців на передовій.

Надалі працюють над налагодженням та розвитком співпраці із європейськими містами, і доказом цьому є перша установча зустріч проєкту «Мости співпраці», котра відбулася в онлайн-режимі вчора, 27 вересня, і в якій від влади Трускавця взяли участь міський голова Андрій Кульчинський, керуюча справами міськвиконкому Олена Петранич, в.о. зав. відділу залучення інвестицій та міжнародної технічної допомоги управління розвитку громади Трускавецької міської ради Леся Соляк.

Установча зустріч проєкту «Мости співпраці» організована програмою «U-LEAD з Європою». Під час заходу учасникам презентовано проєкт “Мости співпраці”, а також узгоджено початок проєктної діяльності та роль партнерів проєкту. Метою цього проєкту є посилення муніципальної співпраці між громадами України та Європейського Союзу.

Трускавець відібрали для участі у проєкті на конкурсній основі. Для участі у проєкті загалом відібрано лише 8 міст з України та 8 міст з Європейського Союзу, а конкретно з таких країн як Хорватія, Румунія та Болгарія. Партнером у проєкті Трускавця є місто Ши́беник (Хорватія). Метою співпраці між муніципалітетами є підготовка спільних проєктів для участі у програмах та грантах Європейського Союзу.

Цей проєкт є важливим для Трускавецької громади, адже сприятиме стійкому партнерству між громадами, зокрема Трускавецькою МТГ та хорватською громадою міста Шибеник. У подальшому заплановані спільні зустрічі та організація заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ