Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Тривалий кашель: якими можуть бути причини?

Ви вже давно добре себе почуваєте, лікарняний закінчився, а жодних ознак ГРВІ немає, крім однієї — кашлю. Знайома ситуація? Звичайно, якісні ліки, як-от за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/ot_kashlya, допоможуть полегшити стан. Просто скористайтеся медичною інформаційною системою apteka911 і знайдіть необхідний препарат. Та водночас варто з’ясувати, через що кашель стає затяжним.

Коли кашель можна вважати тривалим?

Гострі симптоми, що в більшості випадків спровоковані респіраторною вірусною інфекцією, тривають 2-3 тижні. Якщо ви кашляєте довше, від 3 до 8 тижнів, це привід звернути особливу увагу на свій стан. Невідкладні причини для повторного звернення до лікаря є, якщо ви не спостерігаєте тенденції до зменшення симптомів.

Коли ж тривалість кашлю перевищує 8 тижнів, цей симптом можна вважати хронічним. Обов’язково пройдіть ретельне дослідження, адже причини бувають інколи небезпечними.

Найрозповсюдженіші причини затяжного кашлю

Не завжди тривалий кашель є причиною для паніки, проте ігнорувати ситуацію однозначно не треба. Ви можете довго кашляти, бо:

 
  • з’явилися серйозні ускладнення ГРВІ — серед таких захворювань бронхіт, плеврит, фарингіт та пневмонія, тож необхідно виключити їх наявність;
  • алергічна реакція — може виявитися, що ви кашляєте зовсім не через нещодавню застуду, а через появу алергії на пил, вовну, цвітіння тощо;
  • паління — навіть якщо ви кинули палити, певний час може все ще заважати кашель;
  • робота на шкідливому виробництві — небезпечні випаровування дратують дихальні шляхи;
  • відновлення подразненої слизової оболонки — це найбільш розповсюджений та «безневинний» варіант.
 

В останньому випадку кашель може спровокувати будь-який незначний подразнювач, наприклад, незвичний запах або дим. Варто допомогти своєму організму відновитися. Провітрюйте в кімнаті, більше гуляйте, зволожуйте повітря, вживайте більше рідини. А рослинні препарати допоможуть полегшити й пришвидшити процес відновлення. 

Однак треба пам’ятати про шкідливість самолікування. Краще за все звернутися до лікаря, аби виключити більш небезпечні причини тривалого кашлю. Є ситуації, в яких треба діяти швидко (наприклад, якщо виявиться пневмонія), а не сподіватися, що скоро ви припините кашляти без жодного лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ