Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр оцінювання освіти втратив базу тестів для ЗНО

Український центр оцінювання якості освіти заявив про втрату електронної бази тестових завдань для зовнішнього незалежного тестування. Про це заявив директор центру Вадим Карандій.

"Ми звернулися до експертів з проханням допомогти знайти банк тестових завдань серед вилученого обладнання, але, на жаль, цього не вдалося зробити", - сказав він.

Карандій зазначив, що, можливо, банк даних знаходиться на одному з ресурсів центру, до якого на даний момент немає доступу, оскільки у зв'язку з вилученням правоохоронними органами серверів центру, було порушено багато каналів зв'язку.

За його словами, на даний момент співробітники Центру оцінювання якості освіти із залученням зовнішніх виконавців - вчителів, викладачів університетів і вчених - працюють над створенням завдань для тестування в 2016 році.

Нагадаємо, 21 липня ГПУ під час обшуку вилучила докази корупції чиновників Міносвіти, а СБУ виявила факти несанкціонованого втручання у реєстр ЗНО.

У серпні МВС отримало доступ до оригіналів сертифікаційних робіт 23-х абітурієнтів, заради яких були сфальсифіковані результати ЗНО. 

У листопаді Генеральна прокуратура України спрямувала ректорам низки університетів листи про необхідність відрахування студентів, які вступили на основі підроблених сертифікатів про результати ЗНО.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ