Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цього тижня у в 3 областях України показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги

Цього тижня у в 3 областях України показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги - Волинська – на 34,5%, Закарпатська – в 1,9 рази, Миколаївська – на 6,3%. Про це інформує прес-служба МОЗ України.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону (28.08.2015)по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами "Грип" та "Гостра респіраторна вірусна інфекція" 16,5 тисяч осіб (4,3% від захворілих), з них до 64,8%становлять діти віком до 17 років .

З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 319 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 5 дітей віком до 17 років (у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській та Полтавській областях) та 2 вагітних (у Запорізькій та Кіровоградській областях). Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40 випадків, місті Києві – 37, в областях Донецькій – 25, Черкаській – 22.

За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

Щодо вакцинації то зЗ початку епідемічного сезону  вакциновано проти грипу 125 665 осіб, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 21%. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів.

Станом на 17.02.2016 в окремих регіонах введено обмежувальні протиепідемічні заходи або припинено навчання у 105 та відновлено заняття у 12 204 дитячих навчальних, загальноосвітніх та позашкільних закладах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ