Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК налагоджує міжнародні комунікації

Як проінформували у прес-службі ЦВК, Голова Комісії Олег Діденко разом із заступником Голови ЦВК Віталієм Плукарем на офіційне запрошення Центральної виборчої комісії Республіки Азербайджан відвідали з робочим візитом Республіку Азербайджан.
Голова Комісії Олег Діденко разом із заступником Голови ЦВК Віталієм Плукарем

Під час поїздки було проведено низку зустрічей для подальшого налагодження двосторонньої співпраці між інституціями різних країн. Зокрема, відбулась зустріч із Головою ЦВК Республіки Азербайджан Мазахіром Панаховим, на якій сторони обговорили актуальні питання діяльності органів адміністрування виборів та поділились практикою організації виборів у своїх країнах.

На думку української сторони, цікавим виявився досвід Республіки Азербайджан в питаннях забезпечення стабільності роботи виборчих комісій нижчого рівня. Зокрема, запровадження на постійній платній основі роботи керівництва окружних комісій та законодавче закріплення відповідних гарантій.

У ході візиту українська делегація взяла участь у спостереженні за місцевими (муніципальними) виборами у столиці Азербайджану Баку. В межах моніторингу представники ЦВК мали змогу відвідати низку виборчих дільниць, де проходило голосування. Процес голосування на цих виборчих дільницях було організовано на належному рівні. У свою чергу азербайджанські колеги підкреслили, що ризики можливих незаконних дій задля спотворення результатів виборів були мінімізовані завдяки запровадженню відеоспостереження на дільницях. Цей крок посприяв прозорості волевиявлення та збільшив довіру виборців.

Окремо під час поїздки було проведено переговори з іншими делегаціями, зокрема, із Болгарії, Литви, Грузії щодо питань подальшого співробітництва та обміну досвідом з питань організації, підготовки та проведення виборів. Загалом робочий візит представників Центральної виборчої комісії має своїм результатом налагодження комунікації та поглиблення міжнародного співробітництва з органами адміністрування виборів інших країн, а також ознайомлення із практикою організації, підготовки та проведення виборів Центральною виборчою комісією Республіки Азербайджан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ