Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Цивільний корпус «Азов» створив партію

Цивільний корпус «Азов» створив політичну партію «Національний корпус». Рішення ухвалили на з’їзді в Києві 14 жовтня.

За результатами голосування делегатів з’їзду, політсилу терміном на чотири роки очолив народний депутат України, екс-командир батальйону «Азов» Андрій Білецький. Його першим заступником став керівник штабу ЦК «Азов» Назар Кравченко.

Делегати також затвердили статут і програму партії. Згідно з програмою, партія «Національний корпус» виступає за відновлення ядерного потенціалу України, націоналізацію стратегічних підприємств і легалізацію вогнепальної зброї.

Крім того, згідно з програмою, партія має намір ініціювати громадські обговорення питання відновлення в Україні страти за державну зраду і розкрадання в особливо великих розмірах державних коштів для чиновників вищих рангів.

У Цивільному корпусі «Азов» заявляли, що ініціативну групу зі створення нової партії, крім активістів організації, складають «ветерани полку «Азов», волонтери, патріоти України».

У вересні, анонсуючи створення нової партії, Андрій Білецький заявив, що партія шукатиме на місцях лідерів, які зможуть об’єднати навколо себе активних людей. Хоча він не пояснив, яка ідеологія буде в нової партії, проте оглядачі не сумніваються, що «Національний корпус» стоятиме на націоналістичних позиціях.

Радіо свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ