Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тука пропонує терористам забрати собі комуністичні пам'ятники

Я особисто візьмуся за керівників населених пунктів, які тягнуть із демонтуванням «ідолів» тоталітарного режиму в Україні. На Луганщині немає місця для культу поклоніння забальзамованому мерцю, який будував свою владу на кістках українського народу, заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

У Луганській області завершуються демонтування пам’ятників на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Зі 151 пам’ятника, що підпадають під його дію, фактично демонтовано 109. Серед лідерів – міста Рубіжне та Сєвєродонецьк, у яких більше немає пам’ятників Володимиру Леніну, серед районів – Біловодський, Білокуракінський, Кремінський та Сватівський.

Пасивно проводяться заходи щодо демонтажу пам’ятників у м.Лисичанську (залишилось 6 з 11), Старобільському (7 з 10), Троїцькому (10 з 12), Марківському (5 з 8) та Міловському (4 з 7) районах.

«Я особисто візьмуся за керівників населених пунктів, які тягнуть із демонтуванням «ідолів» тоталітарного режиму в Україні. На Луганщині не має місця для культу поклоніння забальзамованому мерцю, який будував свою владу на кістках українського народу, – відзначив Георгій Тука. – Мені остогиділо слухати скиглення сепаратистів щодо неправомірності зносу та демонтування пам'ятників. У мене є пропозиція до ватажків терористів: якщо вам так дорогі ці символи, то забирайте їх. Присилайте свій транспорт, завантажуйте їх та й моліться на них у себе скільки завгодно. Ми перешкоджати не будемо. Я навіть зі своєї кишені обіцяю дати вантажникам «на пляшку» за їх роботу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ