Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Турчинов хоче санкцій щодо ЗМІ, які транслювали парад у Донецьку

Секретар РНБО Олександр Турчинов просить СБУ запровадити санкції щодо ЗМІ, які транслювали "парад Перемоги" в підконтрольному сепаратистам Донецьку. На події зафіксовано заборонену мінськими домовленостями техніку, - DW.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов просить Службу безпеки України запровадити санкції щодо інтернет-ЗМІ, які вели пряму трансляцію військового параду проросійських сепаратистів з самопроголошеної "Донецької народної республіки (ДНР)" у середу, 9 травня, в Донецьку. "Сьогодні, коли весь світ згадує мільйони людей, які загинули під час Другої світової війни, деякі українські електронні ЗМІ вели пряму трансляцію так званого "військового параду" з окупованого Донецька під заголовком "Трансляція з ДНР", - написав Турчинов у середу, 9 травня, на своїй сторінці в Facebook.

Внесення таких ЗМІ до санкційного списку, на думку Турчинова, є "адекватною протидією інформаційній агресії і не порушують принципи свободи слова.

"Співробітництво з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні", - йдеться у повідомленні.

Під час параду в Донецьку організатори демонстрували важку військову техніку, заборонену мінськими домовленостями. Кореспондент агенції нарахував 45 одиниць важкої військової техніки, включаючи танки, артилерійські системи, та ракетні пускові установки. Багато з них, як зазначається, були розмальовані радянськими червоними зірками та прикрашені георгієвськими стрічками.

Як заявив агенції представник сепаратистів, вся техніка, що брала участь у параді, дісталася їм як "трофеї" від українських військових за час конфлікту на Донбасі, що триває з 2014 року. Повідомляється, що в події взяли участь близько 35 тисяч людей.

Водночас на території, підконтрольній українській владі, в середу відзначали День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тисячі людей у рамках акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" провели ходу центральними вулицями Києва і поклали квіти до Стели Невідомому солдату. Раніше цього дня МВС України повідомляло, що в Україні 9 травня затримали 14 людей за використання забороненої радянської символіки під час масових заходів.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ