Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туреччина готова дати рішучу відповідь російській агресії, - прем'єр

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що країна готова дати рішучу відповідь російській агресії, якщо світова спільнота не здійснить жодних спроб припинити дії Росії в Сирії.

«Ми будемо відслідковувати реакцію світової спільноти на заяви та дії Росії. Якщо будуть тривати дипломатичні ігри, то світова спільнота буде нести відповідальність за всі ці проблеми. Якщо РФ буде продовжувати вести себе як терористична організація і примушувати мирне населення до втечі, якщо це все буде продовжуватися, то ми дамо свою рішучу відповідь», - зазначив Давутоглу на початку переговорів з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Києві в понеділок, 15 лютого.

Турецький прем'єр також  проінформував про знищення коридору доставки гуманітарних вантажів, і тому, на думку Туреччини, «справжні наміри РФ - вбити якомога більше цивільного населення та підтримувати сирійський режим Асада».

Давутоглу запевнив, що Туреччина завжди підтримуватиме сирійських побратимів і надаватиме їм гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, десятки тисяч осіб у Сирії покинули свої домівки протягом минулого тижня внаслідок наступу урядових сил Башара Асада в районі міста Алеппо. Вони попрямували до Туреччини. Країна вже надала прихисток більш ніж 2,5 мільйонам біженців. На початку лютого турецький уряд заявив, що країна продовжить приймати шукачів притулку із Сирії.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ