Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тихановська закликала білорусів вийти на протести проти війни в Україні

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська визнала, що Білорусь стала співучасницею нападу на Україну російськими військами.

Про це Світлана Тихановська заявила у своєму відеозверненні, передає "Еспресо.Захід".

"Війна в яку нас втягнули, почалася два дня тому. Але досі білоруси не заявили, що вони проти! Не показали цього українцям своїми діями. Так чи маю я право просити вас про ці дійства? Може і ні, але я не прощу собі, якщо не спробую. Ця війна не потрібна Росії, але потрібна Володимиру Путіну, він готовий жертвувати життя через свої амбіції і страхи. Ця війна не потрібна Білорусії, але потрібна Олександру Лукашенко. Йому вигідно, щоб всі забули про його звірства щодо білорусів під звуки вибухів у сусідній країні. У нас немає більше права вважати себе заручниками ситуації. Росія напала на Україну і наша країна допомагала цьому", - сказала Тихановська і закликала білорусів розказувати всім про правду, яка твориться зараз на теренах України.

Також опозиціонерка радить білорусам саботувати роботу режиму Лукашенка.

"Якщо боїтеся щось робити, то почніть з того, щоб не робити, не виконуйте накази, не мовчіть. Але саме головне, що ви можете зробити – це показати свою незгідність. Українцям не стане краще від наших слів у соцмеррежах, українці ніколи не пробачать нам нашого мовчання. Зараз під питанням існування нашої країни", – сказала Тихановська.

Вона закликала 27 лютого о 14:00 прийти до виборчик дільниць Білорусі і виразити свій протест проти війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ