Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Білорусі новим законом заборонили висвітлення несанкціонованих протестів у прямому ефірі

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко затвердив зміни в закон про масові заходи, які посилюють вимоги до їхньої організації та проведення.

Про це інформує агентство БелТА.

Повідомляється, що закон виключає повідомний порядок організації масових заходів, а також передбачає, що всі вони повинні будуть проводитися виключно з дозволу місцевої влади.

Також вводиться заборона на висвітлення в режимі реального часу масових заходів, що проводяться з порушенням встановленого порядку, з метою їх популяризації або пропаганди.

Ця заборона буде поширюватися в тому числі на ЗМІ. Крім того, журналістам при виконанні професійних обов’язків забороняється виступати в ролі організаторів або учасників масових заходів.

За даними БелТА, місцеві органи влади та органи внутрішніх справ наділяються правом припиняти роботу інфраструктури (торгових об’єктів, об’єктів громадського харчування, транспорту, ярмарків, організацій усіх форм власності) в місцях проведення масових заходів і за маршрутами прямування їх учасників. Закріплюється відповідальність політичних партій та громадських об’єднань за публічні заклики своїх керівників і членів керівних органів до організації і проведення масового заходу до отримання дозволу на його проведення.

Основні положення закону вступають в силу за місяць після його офіційного опублікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ