Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Брюховичах облаштовують джерело питної води

У смт Брюховичі Львівської міської об'єднаної територіальної громади тривають роботи з облаштування джерела питної води.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформують у департаменті агломерації.

Територію біля джерела вимостять бетонною тротуарною плиткою, зроблять монолітні залізобетонні сходи, металеву огорожу бетонну чашу, майданчик з лавками та газонами, викладуть  пішохідні доріжки.  Основні роботи планують завершити до кінця цього року. Озеленять територію та оздоблять вуличними меблями – навесні, коли потепліє. 

Наразі біля джерела тривають монтажні роботи сходинок, а також відкачування води зі свердловини  та роторне буріння свердловини із промивкою. Великогабаритної техніки вже немає, тож заїзд біля вулиць Львівська - Ясна, де тривають роботи,  відкрито. Підрядник пообіцяв: в разі пошкодження великогабаритною технікою частини дороги, яку нещодавно відремонтували, полагодити своїм коштом.     

Нагадаємо, що джерело у Брюховичах тривалий час перебувало у занедбаному стані. Небайдужі місцеві навіть написали проєкт "Жива вода" (автор – Мар’ян Свірнюк) та подали його на щорічний конкурс, який проводить управління екології та природних ресурсів ЛМР -   "Благоустрій джерел Львова". Проєкт переміг.  До речі,  це єдиний проєкт-переможець, в якому йдеться про облаштування саме джерела питної води. На ремонтні роботи в цілому виділено 469 тисяч гривень.

Через відсутність учасників, які подавалися на тендер, облаштування джерела суттєво затрималося. Тож тендер довелося оголошувати кілька разів. Наразі підрядник є і обіцяє роботи завершити до кінця грудня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ