Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародний готельний оператор бере в управління ділянку на вул. Широкій у Брюховичах

Офіційна заява щодо конфлікту в Брюховичах, де роками йде тяжба за ділянку на вулиці Широкій.
Ribas Hotels Group офіційно передав у Львівську міську раду підписаний із забудовником договір на управління готельним комплексом в Брюховичах

Договір на управління готельним комплексом офіційно передали у Львівську міську раду – він підписаний із забудовником (компанія «Sensar»). Ці факти офіційно підтвердив засновник та гендиректор компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко.

Один із головних наголосів проєкту – на реабілітацію українських воїнів, підкреслив СЕО Ribas Hotels Group. Значна частина зусиль довкола майбутнього готелю іде, аби надати солдатам ЗСУ максимально якісні послуги. Мережа готелів із рекреаційною направленістю – ось така доля ділянки, а ніяк не житло. У Брюховичах Ribas Hotels Group управлятиме готелем та апарт-комплексом. Відмінна робота і якісне обслуговування майбутніх гостей – ось одні з чільних завдань готельєрів. Цьому має слугувати зокрема і чималий басейн із підігрівом та SPA з оздоровчою та відновлювальною спеціалізацією. В готельній групі пояснили: схожий проєкт почали будувати в Ужгороді (THE FIVE Hotel).

Заява засновника та гендиректора компанії Ribas Hotels Group Артура Лупашка окреслює рамки угоди: «Для нас з компанією SENSAR це не перший спільний проєкт. Ми неодноразово впевнювалися, що цей забудовник виконує всі зобов'язання та вимоги, реалізуючи партнерські проєкти. Тому підписання договору на управління готельним комплексом в Брюховичах підкріплене досвідом надійного партнерства». Документи відтак передали в Львівську міську раду: «Цей договір ми офіційно передали в мерію, щоб управлінці міста розуміли, хто за що відповідальний, а також рівень злагодженості подальшої роботи та реалізації проєкту».

Тяганина довкола ділянки на Широкій, 2 у Брюховичах триває роками. Тут ще в 90-х розпочали незавершене будівництво школи. А тодішня влада селища вирішила, що школу будувати краще в іншому місці. Цікаво, що за кілька тижнів до своєї ліквідації чотири роки тому Брюховицька селищна рада передала цю ділянку у постійне користування ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця"». Ну а недобуд школи просто… списали з балансу. У жовтні того ж року ГО-власник ділянки отримала містобудівні умови та обмеження на будівництво масштабного комплексу із житлом і торговим центром. Втім, там був і центр реабілітації: аж на… 500 кв. м. Дозвіл на будівництво видала Державна інспекція архітектури і містобудування, без відома міста Львова. Натомість Львівська міська рада отримала це конфліктне будівництво у спадок і створила робочу групу для пошуку шляхів виходу.

За 10 місяців посадовці й депутати Львівської міськради, мешканці Брюховичів та представники компанії- забудовника разом провели чимало засідань. Фінально: мають формалізувати всі пропозиції і підготувати проєкт остаточного документа. Забудовник чітко заявляв: на Широкій у Брюховичах житла не буде. А от що точно зведуть, то це повноцінний реабілітаційний центр для військовослужбовців на три тисячі квадратних метрів. Девелопер зобов’язується збудувати цей заклад, потім SENSAR Development безкоштовно віддає його Львову у власність. Робоча група має визначитися з остаточними формулюваннями та форматом документа уже в найближчі тижні. А наразі в мерії вивчають договір на управління готельним комплексом межи забудовником і готельєром Ribas Hotels Group.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ