Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Чернівцях скасували пільги на проїзд, в Києві не впускатимуть без масок. А що Львів?

У Чернівцях скасували пільги на проїзд, щоб пенсіонери сиділи вдома. А у столичний транспорт не будуть пускати без масок і більше 10 людей. У цей час Львів ще думає, я то бути.
Фото ілюстративне
  • Чернівці.

Як пише УП, міська рада Чернівців тимчасово скасувала пільги на безкоштовний проїзд в громадському транспорті, щоб пенсіонери, які є найбільш уразливими для коронавірусу, залишались вдома.

Джерело:  міський голова Чернівців Олексій Каспрук, якого цитує пресслужба міської ради

Пряма мова: "Це вимушений обмежувальний захід, який спонукатиме людей похилого віку, які є групою ризику і найбільш уразливі до коронавірусу менше пересуватися містом, залишатися дома. Пільговий проїзд у тролейбусах та маршрутках буде відновлено після стабілізації епідемічної ситуації".

Що було раніше: Станом на ранок 17 березня у Чернівецькій області лабораторно підтвердили 4 випадки коронавірусу. Недужі перебувають у інфекційному відділенні обласної клінічної лікарні.

  • Київ. 

Як пише УП, з 18 березня у наземний транспорт столиці пускатимуть лише людей у масках і не більше як 10 осіб одночасно.

Джерело: перший заступник голови КМДА Микола Поворозник

Пряма мова: "Нагадую також, що прийнято рішення про перевезення не більше 10 осіб у міському електричному та автомобільному транспорті. Контролювати це буде санітарна служба та Національна поліція. З завтрашнього дня допуск до пасажирського транспорту буде виключно у масках. Пасажир, який не має маски, не буде допускатися до перевезення".

Деталі: За словами Поворозника, КП "Київпастранс" та приватні перевізники будуть працювати у штатному режимі, збільшувати кількість автобусів чи тролейбусів не будуть.

Він також додав, що на час карантину заборонять роботу продуктових ярмарків та ринків у Києві.

  • Львів.

Сьогодні в мерії відбулось чергове засідання штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19 у м. Львові. На засіданні обговорили роботу громадського транспорту в час карантину, та необхідність введення певних обмежень. Сьогодні ввечері відбудеться нарада з комунальними перевізниками, а завтра зранку — з приватними, для спільного напрацювання логістики і варіантів роботи транспорту. Тому завтра, 18 квітня, громадський транспорт Львова курсуватиме у звичному режимі.

«Нині на штабі ми проговорювали питання функціонування транспорту та вибудовували логістику роботи міського транспорту Львова. Одночасно ми наклали нашу логістику на постанову Кабміну, яка сьогодні була прийнята урядом.

Ми домовились про те, що вже сьогодні ми зберемо фахівців та комунальних перевізників та проведемо робочу нараду. Ми прослухаємо їх пропозиції та думки і вималюємо бачення того, як би мав функціонувати транспорт у місті", — повідомила Галина Слічна, керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19.

Як розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львов з питань житлово-комунального господарства, сьогодні ввечері відбудеться нарада з комунальними перевізниками — ЛК АТП № 1 і ЛКП «Львівелектротранс», а завтра зранку — з приватними, для спільного напрацювання логістики і варіантів роботи транспорту в час карантину. Усі пропозиції будуть подані на розгляд і погодження штабу. Тому завтра, 18 квітня, громадський транспорт Львова курсуватиме у звичному режимі.


Також сьогодні, 17 березня, під час засідання сесії ЛМР керівниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна прозвітувала про пророблену роботу із очистки і дезінфекції транспорту Львова через пандемію коронавірусу.

«Ми провели достатньо велику кількість зустрічей з комунальними та приватними перевізниками, представниками автостанцій щодо дотримання правил гігієни. Для водіїв наших підприємств закуплено засоби індивідуального захисту. Вони мають в салонах дезінфектори і рукавички. Розроблені чіткі правила для водіїв, як вони повинні працювати в контексті дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Проводиться медичних огляд водіїв перед випуском їх на маршрути та після завершення зміни.

В транспорті розміщено розроблені нами інформаційні матеріали, які постійно оновлюють.

Також проводиться ретельне миття салонів транспортних засобів, як ззовні, так і з середини. Окрім того проводиться обов’язкова дезінфекція за допомогою приладів Karcher, які є наявні в наших комунальних установах. У транспорті проводиться постійне провітрювання на кінцевих зупинках та під час відстою", — розповіла Галина Слічна.

«Ми серйозно думаємо про транспорт, бо є підприємства, які не можна зупиняти. Друге питання — це медичні працівники, які живуть і різних районах. Ми зараз напрацюємо модель і затвердимо її на штабі», — додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ