Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У департаменті освіти пропонують внести до законодавства норму про конкурс на посаду директора школи

Учора, 16 червня, відбулася онлайн-нарада Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій з освітянами під головуванням голови Комітету Сергія Бабака.

Під час наради, у якій взяли участь керівники міських та обласних департаментів освіти, розглянули пропозиції змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту», повідомляють в ЛОВА.

Під час свого виступу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска повідомив, що основною пропозицією від Львівщини є внесення в Закон України «Про повну загальну середню освіту» норми про Типове положення про конкурс на посаду директора школи. Ця норма, за його словами, дозволить проводити якісний відбір керівників навчальних закладів, адже без фахових директорів шкіл неможливо побудувати якісну освіту.

Зазначимо, що чинне законодавство не передбачає загальнодержавного положення про конкурс на посаду директорів шкіл для усіх громад. Кожна громада в межах рекомендацій Міністерства освіти і науки України готує власне положення.

Департамент освіти і науки спільно з Експертною радою та Радою директорів ЗЗСО Львівщини розробили Типове положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти, яке вже надіслали на розгляд МОН. Дане положення вже діє на території Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ