Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У кожній ОТГ може бути фахівець для соціального супроводу ветеранів

Як повідомили у прес-службі Міністерства у справах ветеранів, у кожній ОТГ може бути фахівець для соціального супроводу ветеранів.

Про можливість запуску пілотного проекту в Черкаській області Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз говорила під час зустрічі з керівником експертної групи Директорату соціальних послуг та інтеграції Мінсоцполітики Оксаною Сулимою, начальником відділу організаційно-правової роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмилою Поною, представником ГО ʺПобратимиʺ Андрієм Козинчуком.

Мета проекту полягає в аналізі та моніторингу потреб ветеранів для опрацювання механізмів їх задоволення.

Згідно з проектом в ОТГ має бути людина, яка буде безпосередньо спілкуватися із ветераном, дізнаватися про його потреби, проблеми, фіксувати всю отриману інформацію в спеціально розробленій для цього програмі.

Аналіз отриманої інформації дозволить реагувати на всі питання, такі як надання пільг, консультації психолога, соціальна підтримка тощо.

ʺТаким чином ми можемо зробити моніторинг інформації зібраної в межах однієї області, який дозволить нам оперативно реагувати на вирішення актуальних проблем і потреб ветеранівʺ, - заявила Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Має бути розроблений опитувальник, який буде заповнювати фахівець в ході особистого спілкування з ветераном.

ʺДані, зібрані в опитувальній анкеті, можуть стати частиною програми з психосоціальної адаптації та внесені в майбутній Державний реєстр ветеранівʺ, - додала Ірина Фріз.

На даний час в Черкаській області проживає близько 11 942 учасників бойових дій. В області створено 54 об'єднані територіальні громади.

Впровадження пілотного проекту дасть можливість отримати вичерпну інформацію щодо потреб та проблем ветеранів, яку можна буде рекомендувати до запровадження на всій території України.

Андрій Козинчук має зайнятись розробкою драфту опитувальної анкети.

Людмила Пона - провести аналіз щодо кількості фахівців, необхідних для реалізації цього проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ