Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

У кремлі Цзіньпінь і путін можуть обговорити схеми ухилення рф від санкцій – ISW

Президент Китаю Сі Цзіньпін зустрінеться з президентом рф володимиром путіним 20-22 березня, ймовірно, щоб обговорити схеми ухилення від санкцій і зацікавленість Китаю в посередництві у врегулюванні війни в Україні шляхом переговорів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW повідомляють, що кремль заявив, що путін і Сі планують підписати невизначені двосторонні документи й обговорити актуальні питання всебічного партнерства росії та Китаю.

Повідомлялось, що китайські компанії продали російським організаціям гвинтівки, деталі для безпілотників і обладнання, яке може бути використане у військових цілях, а західні розвідувальні служби заявили, що китайське керівництво розглядає можливість надання летальної зброї рф.

"Сі, ймовірно, планує обговорити з Путіним і російськими чиновниками схеми ухилення від санкцій, які сприяють продажу і наданню китайського устаткування росії", — вважають експерти.

За попередньою оцінкою ISW, 1 березня президент Білорусі олександр лукашенко і Сі підписали пакет з 16 угод, які можуть полегшити обхід російських санкцій шляхом просування китайської продукції через Білорусь.

"Сі також, ймовірно, має на меті сприяти китайським зусиллям, спрямованим на позиціювання Китаю як неупередженого посередника на переговорах між росією та Україною. Китай оприлюднив широкий мирний план з 12 пунктів щодо війни в Україні 24 лютого, хоча залишається незрозумілим, що включатимуть більш конкретні китайські пропозиції щодо врегулювання війни шляхом переговорів. Сі може спробувати використати свій успіх у посередництві у відновленні дипломатичних зв'язків між Іраном і Саудівською Аравією у ширших зусиллях з посередництва у цій війні", — додали аналітики Інституту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ