Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кремлі вперто "не бачать" прохання про помилування Сенцова

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає некоректними заяви про відмову Кремля в помилуванні засудженого українського режисера Олега Сенцова. Про це він сказав, коментуючи опублікований в ЗМІ відповідь адміністрації президента РФ на лист матері політв’язня на адресу Путіна з проханням про помилування сина, повідомляє ТАСС.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

"Ви знаєте, що є чинне законодавство, і тут вживати фразу "відмовили у помилуванні", напевно, некоректно з юридичної точки зору, тому що не було прохання про помилування (безпосередньо від засудженого)", - цитує Пєскова російське агентство.

Відзначається, що Пєсков також заявив, що "більш з цієї теми йому додати нічого".

Як повідомлялося, 13 липня, у 42-й день народження Сенцова, мати Олега звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина.

9 серпня стало відомо, що лист матері Сенцова з проханням про його помилування надійшов до Адміністрації президента РФ.

Перший віце-спікер Верховної Ради уповноважений президента України в Тристоронній контактній групі врегулювання кризи на Донбасі Ірина Геращенко відзначала, що особисте звернення з клопотанням про помилування не є обов'язковою умовою.

Геращенко нагадала, що відсутність особистої чолобитної не завадила Путіну помилувати Надію Савченко.

Ще одні політичні в'язні Кремля Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров не писали ніяких прохань про помилування. Їх вдалося звільнити за сприяння турецької сторони.

Українського режисера, незаконно засудженого в РФ, утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ – і тримає його вже 94-й день.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, станом на 7 серпня у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Сенцов написав двоюрідній сестрі Наталі Каплан, що "кінець близько".

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ