Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві назвали вулицю на честь Аміни Окуєвої

Нову вулицю у Шевченківському районі (вул. Проектна 13119) найменовано на честь Аміни Окуєвої – української лікарки, громадської активістки та військовослужбовиці, учасниці Революції Гідності та війни на сході України. Про це 12 листопада повідомили на Офіційному порталі Києва.

Із початком Євромайдану Аміна Вікторівна вступила до Самооборони, де була лікаркою 8-ої Афганської сотні. З початком війни на сході України, у липні 2014 року, вступила до лав батальйону  "Київ-2". Брала участь в обороні Дебальцева, виконуючи бойові завдання поблизу Чорнухиного на Луганщині. Брала участь у створенні Миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, служила прес-офіцером батальйону. Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року у Київській області внаслідок обстрілу автомобіля, у якому їхала з чоловіком.

В результаті диверсійного нападу поблизу Києва загинула Аміна Окуєва

Похована у Дніпрі.

Родичі Окуєвої поховали загиблу без публічного прощання

Громадське обговорення найменування вулиці тривало з 10 серпня до 10 жовтня 2018 року на веб-порталі КМДА, під час якого 89% із тих, хто проголосував, висловились "за" присвоєння вулиці ім’я Аміни Окуєвої.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у березні 2018 року у Львові відкрили фотовиставку пам’яті Аміни Окуєвої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ