Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛМР виявили «сміттєвих» зловживань на 51 млн гривень

Завдяки УКРОПУ у ЛМР виявили «сміттєвих» зловживань на 51 млн гривень.

Ще влітку, голова фракції "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" у Львівській міській раді Ігор Телішевський неодноразово висловлював думку про те, що на вивозі смітті  у Львові «відмиють» значні кошти. На вимогу депутатів провести аудит, прозвітувати на сесії керівником ЛКП «Львівспецкомунтранс», чули постійні пояснення, про неможливість це зробити. А депутати Львівської міської ради продовжували надавати кошти Львівспецкомунтрансу для вивозу сміття з міста Львова.

Під час прийняття ухвали Львівської міської ради про передачу повноважень вивозу ТПВ з міста Львова Львівській обласній адміністрації, Ігор Телішевський наполіг на включенні в Ухвалу пункту про аудит витрачених коштів ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вивіз сміття, починаючи з червня 2016 року. Таке рішення підтримали 55 депутатів, присутніх на сесії 29 червня 2017 року.

Вчора стало відомо, що Державною аудиторською службою України виявлено 51 млн грн збитків при моніторингу фінансової діяльності ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Йдеться про нераціональне використання коштів, пов’язаних із вивозом із міста твердих побутових відходів. Схема відома - укладаються угоди із фірмами, які не мають можливості приймати сміття, завищуються обсяги, використовуються автомобілі неналежного класу і так далі. Гроші наглим чином просто «крали». Ці 51 мільйони гривень із міського бюджету, які можна було б спрямувати на соціальну інфраструктуру, підтримку громадських ініціатив, загальний розвиток та інновації Львова. Депутати від фракції УКРОП не дозволять, щоб кошти витрачались не за цільовим призначенням і домагатимуться, щоб за розбазарювання бюджетних коштів чиновники Львівської міської ради та міський голова поніс відповідальність», - наголосив Ігор Телішевський.

Додаємо також відповідь, яка надійшла на звернення голови фракції УКРОПу Ігоря Телішевського щодо надання повного звіту про суми виділених коштів, які були спрямовані на вивезення сміття. А саме 136 860 633 гривень у період з 1 січня по 30 червня 2017 року.

1/2

Нагадаємо, вивіз сміття зі Львова з кінця червня контролює обласна держадміністрація. А наприкінці липня голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що адміністрація використовує вдвічі менше коштів на вивіз сміття зі Львова, ніж міська рада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ