Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Луцьку напрацьовують поліпшення механізмів соцзахисту ветеранів

До дискусії також долучилися військові, науковці, громадські активісти, представники ветеранських організацій
фото Волинський ТЦК та СП

У Луцьку відбувся форум «Ветерани – шлях додому» за участі представників Міністерства у справах ветеранів України, народних депутатів, громадських активістів, волонтерів, очільників волинських громад, капеланів та експертів.

 До дискусії також долучилися військові, науковці, громадські активісти, представники ветеранських організацій та заступник начальника Волинського ОТЦК та СП з морально-психологічного забезпечення полковник Руслан Целюх, повідомляє у фейсбуці Волинський обласний ТЦК та СП.

Під час зустрічі обговорювали, як покращити багаторівневу роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з тими, хто повертається з війни у цивільне життя. Акценти робили на соціальному захисті ветеранів, їхніх потребах, працевлаштуванні, психологічній підтримці. Адже ми бачимо, що адаптація до мирного життя учасників війни є тривалою і не завжди безпроблемною. Тому цивільне населення України має бути готовим пройти цей шлях разом із ветеранами, котрі жертвували своїм здоров'ям та життям.

Головною метою покращення умов адаптації до мирного життя є напрацювання дієвих пропозицій з удосконалення державної політики підтримки ветеранів та ветеранок та членів їх сімей, родин зниклих безвісти та полонених військовослужбовців, об’ єднавши зусилля народних депутатів, виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадського та приватного секторів.

Задля цього буде детально проаналізовано дотримання прав ветеранів, розвиток системи їх соціального захисту, медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації; визначено потреби членів їхніх сімей, родин зниклих безвісти та полонених. Учасники форуму також обміняються досвідом щодо ефективних практик впровадження державної політики підтримки ветеранів на рівні територіальних громад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ