Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівській екоінспекції надали роз'яснення про незаконні сміттєзвалища

З метою забезпечення ефективного вирішення проблем, пов’язаних із виникненням несанкціонованих сміттєзвалищ, Державна екологічна інспекція у Львівській області інформує про повноваження органів місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами.

Як повідомив Гал-інфо перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Валерій Вітковський, випадки виникнення несанкціонованих складувань відходів на території Львівської області фіксують як державні інспектори, так і громадяни, які інформують Інспекцію про порушення вимог природоохоронного законодавства.

Статтею 10 ЗУ «Про правовий режим воєнного стану» встановлено неприпустимість припинення повноважень органів державної влади, інших державних органів в умовах воєнного стану.

Щодо процедурних питань реалізації регуляторних повноважень слід зазначити, що на законодавчому рівні не встановлено окремих особливостей реалізації регуляторних процедур.

Отже, регуляторна діяльність здійснюється за правилами, що діяли до введення воєнного стану.

"Отже, ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів відповідно до ст. 21 Закону України " Про відходи" перебуває повністю на відповідальності органів місцевого самоврядування", - повідомив Валерій Вітковський.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, Державна екологічна інспекція у Львівській області виявила несанкціоноване звалище відходів на території Личаківської райадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ