Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській області епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ не перевищені

Дані моніторингового спостереження, яке проводить Держсанепідслужба Львівської області за захворюваністю на простудні інфекції, свідчать про відсутність перевищення епідемічних порогів як в області, так і у місті. Проте має місце значна інтенсивність наростання рівня захворюваності, що вимагає посилення комплексу профілактичних заходів. Повідомив лікар-епідеміолог Львівського міського відділу ДУ ”ЛОЛЦ ДСЕС України” Олег Когут на прес-конференції.

Учасники конференції  обговорили питання санітарно-освітньої роботи серед населення, режиму роботи лікувально-профілактичних закладів в умовах росту захворюваності на грип та ГРВІ. Щодо клініки, вірусологічної діагностики, тактики лікування хворих на грип доповіла головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров'я  Львівської ОДА Наталія Тімко.

У ході розгляду питання вакцинації дитячого населення проти поліомієліту детально розглянуто проведення перших двох турів та дані настанови на третій тур імунізації. Основною метою даного заходу є захист населення від захворюваності на поліомієліт шляхом  імунопрофілактики з охопленням вакцинацією не менше 95% підлягаючого контингенту.

20 січня у Львові відбулася конференція, присвячена актуальним питанням профілактики грипу і гострих вірусних респіраторних інфекцій  та щодо проведення турової вакцинації дитячого населення проти поліомієліту. У конференції взяли участь представники обласного та міського департаментів  охорони здоров'я, лікарі сімейної медицини  та  епідеміологи  Держсанепідслужби м. Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ