Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській облраді планують на 50 млн грн збільшити фінансування на закупівлю медобладнання

Учора, 16 грудня, під час засідання комісія з питань охорони здоров’я та материнства сьогодні Львівської обласної ради члени комісії розглядали питання щодо обласних цільових програм та змін і доповнень на 2022 рік до Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021-2025 роки, інформує кореспондент Гал-інфо.

Під час розгляду цього питання комісія вирішила вдвічі збільшити фінансування на закупівлю високоспеціалізованого медичного обладнання закладів охорони здоров’я, які перебувають у власності Львівської облради. Відтак, вже в наступному році на ці потреби у програмі пропонують передбачити з обласного бюджету 100 млн грн.

Як зазначив член медичної комісії Олег Дуда, це дуже важливе рішення, яке надасть змогу придбати сучасне медичне обладнання.

"Торік ми на закупівлю обладнання передбачалося лише 50 млн грн, але цього мало, оскільки сучасна медична апаратура є дороговартісною. Окрім того, НСЗУ ставить перед медичними установами досить високі вимоги до спеціалізованого обладнання, що є на користь пацієнтів, які зможуть проходити обстеження на сучасних апаратах. Тому в межах нашої Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я ми пропонуємо збільшити цей фінансовий ресурс удвічі", - сказав Олег Дуда.

Додамо, що на 2022 рік у проекті Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я закладено 641,8 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ