Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському національному університеті імені Івана Франка очікують, що ще до кінця року матимуть ректора

У старому статуті Львівського національного університету імені Івана Франка є кілька моментів, пов’язаних із виборами ректора, які у виші сподіваються виправити якомога швидше. Про це в коментарі Гал-інфо розповів проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Кирилич.

«Зараз порушили питання статуту, з яким ми жили з 2002 року. Насправді там є кілька моментів, які треба виправити і які пов’язані з виборами ректора. Для внесення змін на засіданні Вченої ради утворили комісію. В ній є п’ять юристів, і вони наполягають на тому, щоб внести численні зміни до статуту, адже багато змінилося. Ми наразі ведемо дискусію: чи є сенс таких змін, бо вже відомо, що Закон «Про вищу освіту» буде мінятися і тоді знову треба буде вносити зміни. Поки що ми домовилися на комісії, що ті позиції, які пов’язані з виборами ректора, а це – квота представників, хто керує університетом, коли немає ректора, та інші питання ми винесемо на Вчену раду і дамо старт змінам до статуту», – розповів Володимир Кирилич.

Самі зміни, за його словами, можуть бути внесені вже з листопада.

«Процедура внесення змін вимагає обрання делегатів і Вчена рада має подати квоти. 30 жовтня відбудеться засідання Вченої ради. Думаю, що за кілька днів статут зі змінами буде подано до Міністерства освіти. Далі все залежить від міністерства. Там можуть зробити це дуже швидко, а можуть трохи затягнути. Я очікую, що в листопаді чи в грудні будемо мати ректора», – сказав Володимир Кирилич.

За його словами, для університету це дуже важливо, адже розпочинається новий фінансовий рік. «Є багато питань, вирішення яких має взяти на себе керівник університету», – зазначив Володимир Кирилич.

Чит. також: «У Львівському університеті ім. І. Франка таки працюватимуть над змінами до Статуту»

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ