Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському палаці мистецтв презентували фільм “Позивний Італієць”

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Цими вихідними у Львівському палаці мистецтв відбулася презентація фільму “Позивний Італієць”. Про це повідомили 31 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

"Позивний Італієць" — український документальний фільм, що розповідає про українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії спершу засудили до 24 років тюрми в справі про загибель італійця Андреа Роккеллі і росіянина Андрія Миронова на Донбасі в 2014 році. Чоловік за неправдивими звинуваченнями перебував під вартою в Болоньї з червня 2017 року. 3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав українського воїна.

У заході взяв участь головний герой фільму Віталій Марків. Привітав присутніх також і генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

Зазначимо, що фільм “Позивний Італієць” створений на замовлення Державного підприємства “Центр захисту інформаційного простору України”. Режисер документальної стрічки - Артем Шевченко.

Також, під час зустрічі була представлена книга "Віталій Марків" авторки  Дар’ї Бурої. Книга вийшла у харківському видавництві "Фоліо" чотирма мовами: українською, російською, англійською та італійською.    

Довідково:

Віталій Марків - патріот, який став на захист української державності ще під час подій на Майдані й до сьогодні продовжує це робити у лавах батальйону імені Героя України генерала Сергія Кульчицького.

Народився Віталій у 1989 році в місті Хоростків Тернопільської області. У 2003 році з родиною переїхав до Італії, де закінчив технічний коледж, отримав італійське громадянство та почав працювати діджеєм. Під час Революції Гідності у 2013 році Віталій повернувся в Україну та став членом Самооборони, далі – старшим сержантом батальйону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України. Брав участь у боях за Слов'янськ навесні 2014 року У червні 2017 року Віталій Марків вирушив з України до Італії, аби відвідати матір. 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї італійська поліція заарештувала його за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі та його російського колеги Андрія Миронова. Вони загинули внаслідок мінометного обстрілу у травні 2014 року біля Слов'янська. 3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав українського воїна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ