Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському університеті ім. І. Франка таки працюватимуть над змінами до Статуту

25 вересня, о 15.30 в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка розпочалося засідання Вченої ради університету, яке тривало десь до 20.00. Зокрема, на раді розглянули лист заступника міністра - керівника апарату О.С. Дніпрова (від 20 вересня цього року № 1/11-14344), у якому йдеться про невідповідність однієї зі статей Статуту університету статті 37 Закону «Про вищу освіту».

Відтак, на засіданні Вченої ради утворили комісію у складі 11 осіб. До комісії увійшли троє представників від профкому, троє - від юридичного факультету, троє - від ректорату, а також голова студентської профспілки та голова студентського уряду.

Найближчим часом відбудеться засідання цієї комісії, яка повинна оперативно напрацювати зміни до Статуту університету відповідно до вимог Закону «Про вищу освіту».

До кінця жовтня має відбутися чергове засідання Вченої ради, на якому визначать квоти для обрання делегатів на Конференцію трудового колективу університету. Конференція внесе напрацьовані зміни до Статуту. Після чого Статут перезатвердять у Міносвіти.

Як раніше повідомляло Гал-інфо, відповідно до чинного на сьогодні Статуту, до складу делегатів Конференції автоматично входять члени Вченої ради університету, члени президії профкому, голова профкому студентів. У Законі про «Про вищу освіту» йдеться про те, що всі делегати повинні бути обрані.

Нагадаємо, що Франковий університет преребуває у стані очікування виборів ректора. Зголосилось 5 кандидатів. Ректора мають обрати на Конференції трудового колективу університету. Якщо Конференція буде нелегітимною, то будь-хто з кандидатів зможе оскаржити в суді результати виборів.

Кандидати на ректора: екс-ректор Львівського університету Іван Вакарчук, декан юридичного факультету Андрій Бойко, декан філософського факультету Володимир Мельник, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі, екс-декан факультету міжнародних відносин Маркіян Мальський, а також завідувач кафедри економічного факультету Сергій Реверчук.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ