Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові "ДАБК передала до прокуратури документи про самовільне будівництво на вулиці Хімічній"

Незаконні будівельні роботи тривають на території колишнього лакофарбового заводу – без жодних дозвільних документів.
Фото - ЛМР

Про це повідомили в департаменті містобудування Львівської міської ради.

Міська інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) вже задокументувала цей факт та скерувала справу до обласної прокуратури.

За даними департаменту містобудування Львівської міської ради, ще у жовтні 2023 року власник приміщення за адресою вул. Хімічна, 4 заявляв про наміри зробити капітальний ремонт. Такі роботи задекларувало ТЗОВ «Європрінт» у документах, коли звернулося до ДАБК за дозволом про початок виконання будівельних робіт. Проте тоді власник не надав важливих для цього документів і проігнорував ще низку вимог. Тож інспектори ДАБК повернули йому документи на доопрацювання. Замовник нічого не доопрацював. Натомість розпочав будівництво.

«Тимчасова відсутність повноважень міської ДАБК наглядати та перевіряти об'єкти будівництва під час воєнного стану ще не означає, що нечисті на руку забудовники уникатимуть відповідальності. Постанова Кабміну України № 303 від 13 березня 2022 року тимчасово позбавила нас права здійснювати перевірки об'єктів будівництва. Втім ми зібрали достатньо доказів для прокуратури, які засвідчують, що за адресою вул. Хімічна, 4 триває незаконне будівництво», – зазначили у міській інспекції ДАБК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ